Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Kralenworkshop met Mirjam Golverdingen
 

Op donderdagavond 23 november werd in Wijksteunpunt Middelwijck een speciale workshop kralen gehouden. Deze werd gegeven door Mirjam Golverdingen. Voor deze workshop hadden zich dertien dames aangemeld. Mirjam had dozen vol kralen meegenomen in een enorme verscheidenheid aan tinten en modellen. En voorbeelden waren er te over.

Natuurlijk moest er gepast worden welke lengte het kralensnoer moest krijgen. De spiegel in de hal leverde daarbij goede diensten.

 
 

Men gaf elkaar raad en anders was er dus Mirjam zelf, die een suggestie deed.

Toen iedereen zijn keuze gemaakt had, konden de speciale metalen rijgsnoeren worden afgemeten. Het kralensnoer bestond uit drie rijen, niet allemaal even lang en die werden met de uiterste precisie vastgezet aan een slotje. Alle cursisten kregen een speciaal kralenrijgbord, dat tevens als voorbeeld diende.

Aan elk van de drie rijgdraden kwamen op ongeveer gelijke afstand zeven grote sierkralen.

Er kon gekozen worden voor het opvullen van de tussenliggende afstanden: òf met pietepeuterige kleine kraaltjes òf de grote kralen aan beide kanten speciale kraaltjes vast knijpen met een tangetje .

Monnikenwerk
Er werd heel hard gewerkt Vooral de dames, die voor de kleine kraaltjes hadden gekozen, hadden er een hele klus aan. Maar aan het eind van de avond, zo ongeveer 10 uur, had iedereen zijn kralensnoer klaar en kon er thuis mee gepronkt worden.