Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Eendagsbestuur spreekwoordelijk amusant
Middenbeemster, 16 april 2014    

 

De avond van het ééndagsbestuur wordt in de regel zeer goed bezocht en dat was dan ook het geval op 16 april in WijkSteunPunt Middelwijck. Ruim zestig leden maakten hun opwachting en waren zeer nieuwsgierig naar wat de vijf dames van het ééndagsbestuur Riet Gouweleeuw, Loes Köhne, Ellen Tinholt, Ida Tolman en Tiny van Baarsen 'in het vat hadden'.

 

Het begon al bij binnenkomst waar niet de vertrouwde penningmeester Koosje Franken met haar kasboek zat, maar Loes Köhne, die dit keer de centjes inde voor de koffie en' wat er bij'.
Aan de binnenkomers werden nummertjes uitgereikt voor de tafelschikking. Er waren tien tafeltjes neergezet en achter elk tafeltje schaarden zich zes dames.

 
Nadat Dieuw Metselaar geopend had, liet zij de leiding van deze avond over aan Riet Gouweleeuw, die zich 'professioneel 'van haar taak kweet. Ze vertelde dat een spelletjesavond zou worden.   Het eendagsbestuur schaarde zich achter tafeltje 11. Riet gaf het startschot en daarop werd aan alle aanwezigen een tekening aangeboden waarop 50 spreekwoorden waren uitgebeeld .
 
Alle dames zetten zich aan de klus om zoveel mogelijk spreekwoorden te vinden. Dat bleek nog niet zo makkelijk te zijn. Gelukkig gaf dat ook gelegenheid voor leuke gissingen en er werd smakelijk gelachen.
 
De dames kregen tot klokslag negen de tijd om te scoren. Daarna gingen de blaadjes met de antwoorden naar tafel 11, waar het eendagsbestuur een hele kluif had aan het nakijken. Loes Köhne vertelde dat het ééndagsbestuur met de oplossing in de hand zelf geprobeerd had de tekening er bij te vinden en dat dit eveeens een hele uitzoekerij bleek te zijn.
 
Er waren aantrekkelijke prijsjes te winnen. De ééndagsvoorzitter deelde mee, dat de hoogste score 36 was en dat er vier tafeltjes 35 punten in de wacht sleepten. Om de tweede en derde prijs aan te wijzen moest de kaart getrokken worden.   Inmiddels hadden Lia Eggers en Gusta Beets hun harmonica opgehaald en speelden ze erg leuke muziekjes, waaronder twee Franse chansons en 'Het tuinpad' van Wim Sonneveld. Het was een bijzonder leuk muzikaal intermezzo
Het ééndagsbestuur zorgde voor een aardige sociale avond, waarin een flinke pauze zat, die natuurlijk goed gebruikt werd om de laatste nieuwtjes uit te wisselen.